Aktivity školy
V pondělí 18. prosince jsme v rámci výuky ruského jazyka, kde probíráme téma jídla a národních pokrmů, vařili ruské nejznámější jídlo, totiž boršč. Jeho základem je vývar z kostí a masa (obvykle předního hovězího) a směs osmažené zeleniny (např. červené řepy, brambor, zelí, mrkve, cibule). Vše se dá pořádně povařit a dochutí se octem a cukrem. Nejčastěji se podává se zakysanou smetanou. Na boršči jsme si pochutnali nejen my, ale i někteří naši vyučující...
Anna Trávníčková
V úterý 19. prosince 2017 se žáci primy vypravili vlakem do Olomouce, kde je čekala předvánoční exkurze za kulturními památkami v historickém jádru města. Ranní mrazivé počasí sice naznačovalo, že akce by mohla být náročná, nadšení a teplé oblečení však mráz přemohly, a ti, kdo měli připravená krátká povídání o významných místech a stavbách, se svých úkolů zhostili na výbornou. Důležitými zastávkami byly Katedrála sv. Václava, Arcibiskupský palác, Kostel Panny Marie Sněžné, Univerzita Palackého s výhledem na Bezručovy sady, Kaple sv. Jana Sarkandera, Kostel sv. Michala, Caesarova kašna, Olomoucká radnice s orlojem, Kostel sv. Mořice a proslulý Sloup Nejsvětější Trojice. Dopolední procházku s prezentacemi pak ukončil rozchod žáků po vánočním jarmarku a hned nato následoval návrat vlakem zpět do Uničova.
Luděk Ducháč